» Home » websites » Domeinnamen

domein registratie

Domeinnaam registreren

 

Domeinnaam vastleggen

 

Iedereen kan een (.be-)domein op het internet registreren: zowel bedrijven als organisaties als particulieren. Door een domeinnaam te registreren, bekomt u een jaarlijks licentierecht op die domeinnaam. Een domeinnaam kunt u dus niet kopen of als uw eigendom beschouwen.

Een domeinnaam kunt u enkel aanvragen via een geregistreerde agent. Dat zijn voornamelijk Internet Service Providers(ISP) die met DNS België een contract hebben, waardoor ze gemachtigd zijn om domeinnamen te registreren. CLING biedt een heel ruim aanbod domeinextensies aan tegen scherpe prijzen. Wilt u uw domeinnaam registreren of transfereren naar CLING, dan kan dit zonder problemen.

We verzorgen het beheer van zowat alle courante extensies (.be, .com, .eu, .net, .org,...). Voor elke extensie worden verschillende prijzen en voorwaarden gehanteerd.

Meer weten? Stuur een mail naar info@cling.be, bel ons via +32 478 88 21 22 of neem contact op.

 

 

Uw domeinnaam verhuizen is eenvoudig!


Laat u niets wijsmaken, de verhuizing van uw domeinnaam naar CLING is heel eenvoudig. Uw website blijft doorlopend beschikbaar voor al uw bezoekers/potentiële klanten, zij merken hier niets van. Geen complexe procedures! CLING doet al het werk en zorgt voor een vlekkeloze afhandeling.

 

 

Prijzen domeinnaam registratie.

 

Prijzen domeinnamen - 2024
Domein Omschrijving Prijs Verlenging Verhuizen Periode
.be België 42.99 € 42.99 € 42.99 € 1 jaar
.eu Commerciëel 42.99 € 42.99 € 42.99 € 1 jaar
Alle prijzen zijn exclusief 21%BTW

 


 

Nieuwe domeinnamen .vlaanderen en .brussels

Binnenkort komen er twee nieuwe TLD extensies bij: .vlaanderen en .brussels. Wanneer deze domeinnaam extensies kunnen geregistreerd worden zal deels afhangen van ICANN. De voorspelling luidt voor midden 2013.

 

Wat is de reden voor deze nieuwe domeinaam TLD’s?

De Brusselse overheid wil vooral het internationaal karakter van Brussel onderlijnen op online vlak en bijgevolg door de nieuwe extensie meer toerisme, sportevenementen, zakelijke evenementen, culturele happenings en festiviteiten in Brussel aantrekken.

Voor Vlaanderen is het doel om particulieren en bedrijven toe te laten om zich online te associëren met de waarden van Vlaanderen, de  link te leggen met de lokale markt qua afzet, productie of herkomst. Van Vlaanderen nationaal en internationaal een sterk merk te maken.

 

Wie mag deze domeinnaam TLD’s registreren?

 • .vlaanderen: waarschijnlijk iedereen (bedrijven, particulieren, verenigingen, overheden, …), de details moeten nog besproken worden met de Vlaamse overheid.

 • .brussels: waarschijnlijk iedereen (bedrijven, particulieren, verenigingen, overheden, …), de details moeten nog besproken worden met de Brusselse overheid.

 

Komt er een sunrise voor deze nieuwe domeinnaam TLD's?

Er zal een sunrise periode zijn van een viertal maanden waarbij deze doelgroepen een voorkooprecht krijgen :

   • Trademarks & overheden
   • Handelsnamen
   • Particulieren

De details hiervan moeten echter nog besproken worden met de relevante overheden.

 

 

CLING bvba